Xbrl in accounting

We zien steeds vaker xbrl in accounting. Het is een hele handige tool voor accountants en het zorgt bovendien voor transparantie.

Accountant

Een accountant houdt zich voor bezig met controle van financiƫle gegevens. Xbrl is een open standaard dat ontwikkeld is voor het delen van financiƫle gegevens. Het is mogelijk om xbrl bestanden gelijk te lezen zonder hiervoor eerst andere software te moeten downloaden. Je kunt zien waarom xbrl in accounting belangrijk kan zijn. Het bespaart accountants veel tijd en zo bespaart het bedrijven ook veel geld. Als een accountant sneller zijn werk kan doet is het voor het bedrijf ook goedkoper.

Gebruik van xbrl

Voor het gebruik van xbrl in accounting zullen de accountants wel eerst een cursxbrl-accountingus moeten volgen. Xbrl is ingewikkeld en ermee leren omgaan, kost dan ook tijd. Als ontvanger hoef je weinig te doen maar als je de rapporten zelf moet opstellen met xbrl is dat een andere verhaal. Het is dan ook mogelijk om bij diverse bedrijven cursussen te volgen voor xbrl in accounting. De cursus duurt zo en 3 tot 6 weken. Wil je meer weten over xbrl in accounting of de cursus? Bezoek dan de onderstaande websites voor meer informatie.

Categories: Zakelijk