Waarom is zoekmachine optimalisatie (SEO) zo belangrijk?

seoWaarom is zoekmachine optimalisatie (SEO) zo belangrijk?
Producten en diensten worden steeds meer via het internet afgenomen. Voor de aanbieders van die producten of diensten is het dan ook belangrijk dat hun website goed gevonden wordt. Om die vindbaarheid te vergroten wordt onder andere gebruik gemaakt van zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend als search engine optimization (afgekort tot SEO), heeft te maken met de zoekresultaten van een zoekmachine, met zoektermen en met het zoekgedrag van mensen.

Hoger in de zoekresultaten met uw website Het uitvoeren van een zoekopdracht in een zoekmachine geeft twee soorten resultaten, te weten betaalde zoekresultaten en zoekresultaten gebaseerd op het zoekmechanisme van de gebruikte zoekmachine. Deze laatste zoekresultaten worden organische zoekresultaten genoemd.

Voor de volgorde van de organische zoekresultaten wordt een waarderingsysteem gebruikt waarbij websites een score krijgen. Hoe hoger de score van een website, hoe hoger die website in de organische zoekresultaten staat.

Zoekmachineoptimalisatie heeft dan ook als doel een website een zo hoog mogelijke plaats te laten krijgen bij de organische zoekresultaten van een zoekmachine.

Zoektermen

Bij het zoeken met een zoekmachine maken mensen gebruik van zoektermen. Bij zoekmachine optimalisatie wordt dan ook gekeken met welke zoektermen een website gevonden kan worden. Door bij het inrichten van de website rekening te houden met deze zoektermen wordt de vindbaarheid van de website vergroot.

Zoekgedrag

In een zoekmachine kijken de meeste mensen bij de resultaten van een zoekopdracht alleen naar de vermeldingen op de eerste pagina. Met zoekmachine optimalisatie wordt dan ook geprobeerd om een website een plaats te laten krijgen op de eerste pagina met zoekresultaten.

Het belang van goede zoekmachine optimalisatie

Zoals u heeft kunnen lezen is het belangrijk dat de vermelding van een website zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten staat, bij voorkeur hoog op de eerste pagina van Google. Daarnaast is het van belang om bij de inrichting van website rekening te houden met relevante zoektermen. Met deze aspecten van site optimalisatie (SEO) is een website goed vindbaar en het gevolg van deze betere vindbaarheid is meer klanten wat weer leidt tot meer omzet.

Onze SEO-specialisten bij DTG helpen u graag met advies en support bij de zoekmachine optimalisatie van uw website.