Hielspoor zooltjes zorgen voor een betere houding en zal pijn in de voet tegen gaan

rp_hielpijn.Hielspoor is een zeer vervelende aandoening aan je voeten. De mensen van tegenwoordig hebben daar meer last van dan dat vroeger het geval was. Het komt nu dus meer voor. Dat heeft bepaalde oorzaken. De mensen van tegenwoordig hebben meer tijd om te sporten dan vroeger. Wanneer men bijvoorbeeld vaak gaat hardlopen, op een harde ondergrond, dan kan men last krijgen van veel pijn aan de voeten. Ook het zwaarder worden komt tegenwoordig vaker voor dan vroeger. Er zijn er nu velen die te dik zijn en dat is ook een van de oorzaken voor het krijgen van hielspoor.

Pijn in de pezen van de voeten

De pijnklachten worden veroorzaakt op de plaats waar de voetzoolpees is vastgehecht aan het hielbeen. De voetzoolpees is een dikke stugge weefselband die onder de voet loopt. Wanneer je klachten hebt van hielspoor dan zal je een scherpe pijn voelen als je loopt. In de meeste gevallen zal de pijn na enkele maanden van rust weer gewoon verdwijnen. Het kan ook voorkomen dat de pijn, na een aantal maanden dat het minder was, ook weer terugkomen. In een dergelijk geval zal je er wat aan moeten doen. De belangrijkste boosdoener is dat er kalk ontstaat bij het hielbeen. De kalk zet zich af op de plaats waar de pees is aangehecht. Door de kalk kunnen er scheurtjes in de pees ontstaan, wat dan weer de pijn afgeeft. De scheurtjes ontstaan vooral wanneer de pees wordt overbelast. De kalk die afgezet is draagt de naam “hielspoor”. Nu hebben de meeste mensen wel een bepaalde kalkafzetting, dus hielspoor, maar zullen er geen last van krijgen. Zeker niet als men de pees niet overbelast.

Oplossing voor een verbetering

Men kan ervoor zorgen dat de pijn minder wordt door hielspoor zooltjes te gaan gebruiken. Hierdoor zal de stand van je voeten weer goed worden. Je zal altijd namelijk, wanneer je pijn hebt, zo’n houding aannemen waarbij je de minste pijn hebt. Daarom is het dragen van hielspoor zooltjes de beste oplossing om de pijn te verzachten. Ook is het de beste manier om van dit probleem af te komen. Ga voor dergelijke zooltjes naar de website van Footactive. Deze specialisten op het gebied van inlegzolen weten precies wat u nodig heeft en geven u graag advies op maat.

  • Je kan paracetamol gebruiken om de pijn te verzachten.
  • Ook moet je, als je te zwaar bent, afvallen. Dat kan je doen in samenwerking met een diëtist.
  • Betere schoenen dragen, die je een goede ondersteuning geven, tijdens het lopen.
  • Tenslotte kan je een fysiotherapeut inschakelen die je door middel van shockwave zal behandelen. Hierdoor zal de pijn verzachten.

De beste oplossing tegen hielspoor?

De beste oplossing om van het probleem af te komen is rust i.c.m. inlegzolen tegen hielspoor. Nu word je aangeraden toch te sporten. Hiervoor is zwemmen een goede sport. Je zal hierbij je voeten niet extra belasten. Toch blijf je in beweging wat goed is voor het lichaam en geest.

Categories: Zooltjes Tags: Tags: