Geld Verdienen Met Adverteren op Social Media

Wanneer u graag wat extra geld wilt verdienen dan is geld verdienen met social media waarschijnlijk eengeld maken snel goede manier. Grote kans dat u toch al elke dag wat tijd besteed aan social media dus waarom niet tegelijkertijd dan ook hiermee wat extra´s verdienen toch? Hoe u geld kunt verdienen met social media en waar u allemaal op moet letten dat leggen wij hier aan u uit.

Hoe kan je geld verdienen met social media?

Wanneer we het hebben over geld verdienen met social media dan is dit vaak door middel van het adverteren van (andermans) producten en/of diensten. Adverteren houd dusin dat u een advertentie banner of link plaatst van bijvoorbeeld een bedrijf of product. Dit heet ook wel “affiliate marketing” of “influencer marketing”. De laatste is er meer op gericht om meer naamsbekendheid te krijgen bij de juiste doelgroep. Hiervoor is het noodzakelijk om een grote volgers groep te hebben die interessant is voor de adverteerder.

Waar kan ik adverteren op social media?

Wanneer u affiliate producten wilt gaan promoten is het belangrijk om eerst bijvoorbeeld een goede Facebook, Youtube of Twitter Pagina op te starten. Wanneer deze pagina een aantrekkelijke uitstraling heeft dan wordt het eenvoudiger een groot publiek aan te trekken. Hoe meer trouwe volgers u heeft des te meer geld u kunt verdienen.

Effectieve advertentie methoden

Bedenk bijvoorbeeld wat leuke (korting) acties, en zet veel relevante informatie op uw Facebook en/of Twitter pagina die de doelgroep aanspreekt. Dit kan informatie zijn die u zelf schrijft maar u kunt ook links delen van informatie die op elders vindt, dit heet ook wel curated content. Belangrijk is om uw doelgroep te blijven boeien zodat ze u veel gaan volgen en uw berichten gaan delen zodat u een nog groter bereik krijgt.

Alle begin is lastig

Het is aan te raden om eerst uw vrienden en familie te vragen of zij uw pagina willen volgen en of zij op hun beurt hun vrienden vragen om uw pagina´s te liken. Op deze manier kunt u vrij snel in korte tijd een vrij groot publiek opbouwen. Wanneer anderen zien dat u veel volgers heeft, leuke berichten heeft en er leuke interactie op uw pagina is dan zullen zij ook eerder geneigd zijn om uw pagina te volgen, liken en reageren op berichten.

Zorg voor goede inhoud

Het is dus belangrijk om goede teksten en aansprekend beeldmateriaal op uw pagina te hebben staan zodat men lekker blijft klikken en veel tijd doorbrengt op uw pagina. De kans is dan uiteraard groter dat ze ook een keer op 1 van uw affiliate links klikken. Zorg ervoor dat de affiliate link niet spammerig overkomen en toegevoegde waarde bieden aan de lezer. Anders zullen uw lezers al snel geneigd zijn om u als spammer aan te merken en dat zal u veel volgers gaan kosten. Kom bijvoorbeeld met wat leuke aanbiedingen, kortingscodes en andere acties die de adverteerders bieden. Meestal laten zij dit wel weten via de nieuwsbrief van het affiliate netwerk waar zij bij zijn aangesloten. Wanneer iemand vervolgens dan klikt op de link die jij hebt geplaatst en een aankoop doet dan krijg jij hiervoor een vergoeding. De hoogte van de vergoeding verschilt per adverteerder. Je kunt dit zien in je affiliate account omgeving en soms staat er ook informatie als gemiddelde opbrengst per klik, conversie ratio en advertentie score.

Andere manieren van adverteren op sociale media

De beste manier om te adverteren op sociale media en om veel geld te verdienen is dus vooral affiliate marketing. Echter kunt u ook veel geld verdienen door middel van bezoekers te leiden naar uw website of webshop wanneer u daar zelf iets te bieden heeft. Wanneer u een website heeft en een goede landingspagina is de kans groot dat u veel meer sales en leads binnen haalt. Ook hierbij is het belangrijk om veel promotie te maken en je pagina zichtbaar te maken onder zo veel als mogelijk mensen. Wanneer uw bedrijf bijvoorbeeld gaat over ICT oplossingen dan kunt u op uw facebook pagina ICT gerelateerde producten en posts plaatsen. Ook is het nog een absolute tip om niet te veel onnodige ongerelateerde of oninteressante posts te plaatsen. Zorg bijvoorbeeld voor elke week 1 goede post die echt goed het publiek aantrekt. Daarnaast kunt u uw goede berichten ook promoten op gerelateerde pagina´s van anderen zodat u daar vandaan nieuwe volgers kunt genereren.

Voor meer methoden om snel geld te verdienen moet u zijn bij snelgeldverdienen24.nl