Foto op hout….Maak uw mooiste foto nog mooier!

Een stoer kunstwerk van uw eigen foto!
Tegenwoordig kunt u uw foto’s op vrijwel elke ondergrond laten afdrukken. We kennen al langer de fotofoto-op-hout-steigerhout-voorbeeld op canvas. Maar ook een glasplaat of aluminium behoort tot de mogelijkheden. Wat momenteel ook een trend is, is uw foto’s laten afdrukken op hout. Een stoer product met een unieke houtstructuur. En uiteraard gemaakt van natuurlijke producten. Erg leuk om een foto van uw kinderen of uw trouwfoto op af te laten drukken.
Verschillende hout soorten waarop we kunnen afdrukken
U kunt kiezen uit verschillende soorten hout. Er zijn drie soorten hout: Vurenhout (de meest gebruikte soort), Larikshout (ook geschikt voor buiten) en Multiplex (dit is de goedkoopste houtsoort). U kunt bij de meeste houtsoorten kiezen om de planken horizontaal of verticaal te laten lopen. Dit kan alleen niet bij Multiplex. Dit zijn geen planken, maar de foto wordt bedrukt op 1 stuk hout.

White wash of niet?
Als u de houtsoort eenmaal bepaald heeft, is de volgende keuze die u hebt of u uw foto met of zonder white wash wilt laten afdrukken. White wash houdt in dat er een witte laag over het hout gespoten wordt, waardoor de noesten en nerven van het hout minder goed zichtbaar zijn. Dit is voor iedereen een persoonlijke keuze. Het voordeel van white wash is dat de kleuren beter uit komen en er geen gele gloed over de foto’s heen komt.
Daarnaast wordt bij het afdrukken van een foto het wit in de foto niet geprint. Dus al het wit in een foto zou zonder white wash de kleur van de ondergrond, dus houtkleur, krijgen. In foto’s met veel wit is white wash dus zeker aan te raden.
Er zijn naast white wash nog een aantal optionele bewerkingen waar u uit kunt kiezen. U kunt bijvoorbeeld kiezen om uw foto naar zwart/wit om te laten zetten. Ook is het mogelijk om rode ogen weg laten halen.

De Afmeting; Nog een moeilijke keuze
Als u de houtsoort heeft gekozen komt u bij de, waarschijnlijk, moeilijkste keuze… de afmeting van de foto. Aangezien de planken allemaal 10 cm zijn, gaan de formaten telkens met 10 cm omhoog. U wilt uw kunstwerk natuurlijk niet te klein laten maken, maar te groot is vaak ook niet mooi. Een veelgebruikte afmeting is bijvoorbeeld 40cm x 60cm.
Het is uiteraard wel zo dat hoe groter de afmeting van uw kunstwerk aan de muur, hoe duurder.

Foto op hout bestellen
U kunt uw foto op hout heel eenvoudig bestellen via diverse aanbieders op internet. Als u op uw zoekmachine” foto op hout“ invoert kunt u gemakkelijk uw eigen stoere kunstwerk bestellen. Via de websites kunt u het houten meesterwerk van de door u gewenste bewerkingen voorzien en direct bestellen. In veel gevallen kunt u dan binnen enkele dagen uw foto thuis in ontvangst nemen.