Boek printen

We kunnen nu gewoon thuis een boek printen. Dits is iets wonderbaarlijks en toch hebben we het niet door. We leven in een tijd vol met wonderen waar we geen waarde aan hechten.

boek-printenVroeger waren boeken zelfs kostbaarder dan goud. In Egypte stond vroeger de grootste bibliotheek van de wereld. Dit was de bibliotheek van Alexandrië. De farao liet boeken in beslag nemen om ze toe te voegen aan de bibliotheek en de eigenaar kregen een kopie. De kopie moest met de hand gedaan worden. De farao stuurde ook mensen naar Athene om daar boeken te kopiëren. Het doel was om al het kennis van de wereld daar te verzamelen. Op zijn hoogtepunt telde het zo een 700 duizend volumes. Helaas is deze bibliotheek verloren gegaan en al het kennis dat er opgeslagen was.

Tegenwoordig kunnen we boeken online lezen en zelfs boeken printen. Wat veel mensen tegenwoordig doen is boeken printen van het internet. Boeken printen kunnen we tegenwoordig ook laten doen door een drukkerij. Als je het door een drukkerij laat doen heb je de boeken meestal binnen een paar dagen in huis. Ik vraag me af wat de mensen van toen zouden denken als ze konden zien wat we tegenwoordig allemaal kunnen.

Bezoek onderstaande websites voor meer informatie over boek printen.

Categories: Boeken